2012. augusztus 19., vasárnap

Juhtúrós csirkemell baconbe göngyölve

"Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága."
/Anthelme Brillat-Savarin/



Egyik kedvenc családi receptem következik most, ajánlom mindenkinek, mert érdemes kipróbálni. Leveszi a lábáról az embert az ízek harmóniája, a jellegzetes juhtúró íze, amit megspékelünk egy kis apróra vágott póréhagymával, remekül illik a baconhöz és a csirkemellhez. Nálunk mindenki szereti, a kicsik és nagyok egyaránt. Bármilyen köret illik hozzá akár egy rizibizi, petrezselymes krumpli, vagy  a krumplipüré. Elárulok egy titkot, az egyik este csak frissen készített házi csalamádéval ettem és így is isteni volt. Ha vendégek jönnek? Előkerül a hosszú fatál és azon sorakoznak fel az ínycsiklandozó tekercsek, a jó étel és a hozzáválasztott borok már önmagukban megalapozzák a jó hangulatot.

Tipp: Ha nincs otthon póréhagyma, akkor felcserélhetjük lilahagymával.
Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók:
/4 főre/
80 dkg csirkemell
25 dkg juhtúró
20 dkg bacon
1 szál póréhagyma




Elkészítés:

A kis olajon üvegesre pirítjuk a póréhagymát, majd hagyjuk kihűlni. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a kihűlt póréhagymát juhtúróval és megkenjük vele, majd felgöngyöljük. Végül a tekercseket körbetekerjük baconnel. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése