2012. október 13., szombat

Kárpáti borzaska


Egyik kedvenc ételem a kárpáti borzaska, amit többféleképpen lehet elkészíteni, ezért az íze egy kicsit változhat tájegységenként. A családi receptem nagyon egyszerű és pillanatok alatt kész van. Szeretem frissen sütve melegen, de természetesen, ha kihűlt akkor is nagyon finom. Milyen köretet ajánlok hozzá? Illik hozzá minden, amit szeretünk például rizibizi, krumplipüré, petrezselymes krumpli   vagy akár egy könnyed saláta egy kis  olívabogyóval és egy kicsi tokaji balzsamecettel. Jó étvágyat!

Hozzávalók:
/ 4 főre/
2 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
gluténmentes liszt
15 dkg trappista sajt
80 dkg csirkemell

Elkészítés:

A  húst felszeleteljük egy kicsit megsózzuk, burgonyát megtisztítjuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Természetesen, aki szeretné a a húst kiklopfolhatja , én nem szoktam, hanem vékony szeleteket vágok. 


A reszelt burgonyához hozzáadom a tojást, a pépes fokhagymát és annyi lisztet adok hozzá, hogy az összeevőket elkeverve egy sűrű masszát kapjak. A hússzeleteket megforgatom a masszában és serpenyőben felhevített olajban kisütöm. 


Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom vagy tejfölt is tehetünk rá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése