2012. május 21., hétfő

Tripla csokis cookies


Elkészítése első ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig valójában nem az. Kezdő süti sütő tanoncoknak is bátran ajánlom. Két külön tálban a recept alapján összekeverjük az összetevőket, majd azokat egymásba öntjük aztán  az így elkevert masszát tepsibe adagoljuk kanállal. Ennyi az egész! Hát, lehet ezt elrontani? Nem, mert pofonegyszerű és  az isteni csokis íz, ezt a kis fáradtságot megéri.


Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:
1 pohár= 2, 5dl
1 pohár liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
1 csipet só
1/2 pohár cukor
1/4 pohár porcukor
1/4 pohár cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
2 tojás
1 kk vanília aroma
1 csapott tk instant kávé
1 tábla fehér csokoládé
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
1. Lépés:
Az egyik tálban a félig megolvasztott vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát és tojásokat és az 1 ek vízben feloldott instant kávét. Az összetevőket jól összekeverjük.


2. Lépés:
A másik tálban a lisztet, a kakaóport, a sót és szódabikarbónát összekeverjük.

3. Lépés:
Keverjük össze a két tál tartalmát egy fakanál segítségével. Hozzákeverjük az apróra vágott csoki darabokat. Fontos, hogy ne keverjük túl a masszát, elég ha éppen összeáll. 

4. Lépés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével egy kanálnyi massza halmocskákat helyezünk el egymástól kb. 4 cm távolságra. Halmokat körnek formázzuk és a kanál tetejével 1 centisre lapogatjuk. Egy tepsibe  körülbelül 6 db fél el kényelmesen. 

Sütőben a csokis halmok

5. Lépés:
Előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 percig sütjük. A kihűlt süteményben jól látszik a fehér és az étcsoki váltakozása.





Tálalás:
 Önmagában is tökéletes az íze, aki esetleg mégis fokozni szeretné ezt, az tálalja eperrel és tejszínhabbal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése