2013. február 23., szombat

Narancssaláta, egy csipetnyi mediterrán ízvilág


A naracssaláta ötletét az egyik főzős csatorna műsorából merítettem. Rögtön megfogott az, hogy mennyire könnyű elkészíteni és jól illik bármelyik sült húshoz. Ajánlom egy kis grill fűszerrel megszórt sült csirkecombbal, amelyet feldob a narancs édeskés, a lilahagyma és a bors pikáns ízének finom ízkombinációja. 


Hozzávalók /2 fő részére/:
2-3 db nagy narancs
1 nagy fej lilahagyma
fekete őrült bors
1 ek. olívaolaj





Elkészítés:
A narancsot meghámozzuk és felvágjuk kisebb kockákra egy nagy tálba önjük. A lilahagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk és hozzákeverjük a narancshoz, amit ízlés szerint borsozunk. 


Egy leheletnyi olívaolajat öntünk rá és összekeverjük a salátát. 
Köretként jól illik szárnyas húsokhoz és ne felejtsük el 10 perc alatt elkészíthető.


                                                                     Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése