2013. június 16., vasárnap

Epres - joghurttorta



 Beköszöntött a kánikula, a mai hőséget még a villamossínek sem bírták. Nem lehet mindenki egyszerre szabadságon a tikkasztó hőségben például egy tóparton. A következő hűsítő desszert cukormentes és sütés nélkül elkészíthető finomság, valamint igaz rá a mondás eperből sohasem elég.  Gyorsan kész van és nem kell a kalóriák miatt sem aggódni. Hidegen tálalva mindenkit felfrissít, fogyasszuk hát bátran hétköznap vagy hétvégén a családdal, barátokkal.


Hozzávalók:
500 g eper
450 g joghurt
1 csomag zselatin
1 citrom héja
1/2 citrom  leve
1 ek. folyékony édesítő

Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret, majd apróra vágjuk és beleöntjük a kapcsos tortaformába.


 A joghurtot beleöntjük egy lábasba és ízesítjük a citrom reszelt héjával és  a levével, valamint a folyékony édesítővel.


Az ízesített joghurtot felmelegítjük figyelve arra, nehogy felforraljuk és a zselatint elkeverjük benne, hogy az  felolvadjon. A masszát beleöntjük a tortaformában lévő egyenletesen eloszlatott eperre.


Megvárjuk, amíg a szobahőmérsékletűre kihűl, majd betesszük egy órára a hűtőbe.


 Jó étvágyat!




1 megjegyzés: