2013. június 30., vasárnap

Nutellás bonbon




Csokoládéból sohasem elég, hiszen mindenki szereti. Munka közben egy kis szelet megédesíti a napunkat és csokoládét ajándékozni mindig jó ötlet. Igaz a mondás, hogy  a csoki boldogság hormont tartalmaz. Egy egyszerű bonbon recept következik, amit nem lehet elrontani. Mogyorós ízek kedvelőinek és egyben a Gombóc Artúr követőinek ajánlom.


                                                                        Hozzávalók:                  
150 g étcsokoládé
2-3 ek. tejszín
1 vaníliarúd
2-3 ek. nutella
szilikonos bonbon forma

Elkészítés:


A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez.


A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, 


 majd  felolvasztjuk folyékony állagúra.


 A szilikon formát félig kikenjük a vaníliás csokoládéval.


Majd egy vékony sor nutellát kenünk rá, végezetül pedig egy fedő réteg folyékony csokoládé következik.


Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon. A szilikonformát mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és  miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.



Milyen a hatása?  Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.

Köszönet Vidrabobnak, aki eszembe juttatta, hogy nem szabad feladni az álmainkat!

Nutellás bonbon




Csokoládéból sohasem elég, hiszen mindenki szereti. Munka közben egy kis szelet megédesíti a napunkat és csokoládét ajándékozni mindig jó ötlet. Igaz a mondás, hogy  a csoki boldogság hormont tartalmaz. Egy egyszerű bonbon recept következik, amit nem lehet elrontani. Mogyorós ízek kedvelőinek és egyben a Gombóc Artúr követőinek ajánlom.


                                                                        Hozzávalók:                  
150 g étcsokoládé
2-3 ek. tejszín
1 vaníliarúd
2-3 ek. nutella
szilikonos bonbon forma

Elkészítés:


A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez.


A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, 


 majd  felolvasztjuk folyékony állagúra.


 A szilikon formát félig kikenjük a vaníliás csokoládéval.


Majd egy vékony sor nutellát kenünk rá, végezetül pedig egy fedő réteg folyékony csokoládé következik.


Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon. A szilikonformát mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és  miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.



Milyen a hatása?  Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.

Köszönet Vidrabobnak, aki eszembe juttatta, hogy nem szabad feladni az álmainkat!

2013. június 16., vasárnap

Epres - joghurttorta



 Beköszöntött a kánikula, a mai hőséget még a villamossínek sem bírták. Nem lehet mindenki egyszerre szabadságon a tikkasztó hőségben például egy tóparton. A következő hűsítő desszert cukormentes és sütés nélkül elkészíthető finomság, valamint igaz rá a mondás eperből sohasem elég.  Gyorsan kész van és nem kell a kalóriák miatt sem aggódni. Hidegen tálalva mindenkit felfrissít, fogyasszuk hát bátran hétköznap vagy hétvégén a családdal, barátokkal.


Hozzávalók:
500 g eper
450 g joghurt
1 csomag zselatin
1 citrom héja
1/2 citrom  leve
1 ek. folyékony édesítő

Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret, majd apróra vágjuk és beleöntjük a kapcsos tortaformába.


 A joghurtot beleöntjük egy lábasba és ízesítjük a citrom reszelt héjával és  a levével, valamint a folyékony édesítővel.


Az ízesített joghurtot felmelegítjük figyelve arra, nehogy felforraljuk és a zselatint elkeverjük benne, hogy az  felolvadjon. A masszát beleöntjük a tortaformában lévő egyenletesen eloszlatott eperre.


Megvárjuk, amíg a szobahőmérsékletűre kihűl, majd betesszük egy órára a hűtőbe.


 Jó étvágyat!




Epres - joghurttorta



 Beköszöntött a kánikula, a mai hőséget még a villamossínek sem bírták. Nem lehet mindenki egyszerre szabadságon a tikkasztó hőségben például egy tóparton. A következő hűsítő desszert cukormentes és sütés nélkül elkészíthető finomság, valamint igaz rá a mondás eperből sohasem elég.  Gyorsan kész van és nem kell a kalóriák miatt sem aggódni. Hidegen tálalva mindenkit felfrissít, fogyasszuk hát bátran hétköznap vagy hétvégén a családdal, barátokkal.


Hozzávalók:
500 g eper
450 g joghurt
1 csomag zselatin
1 citrom héja
1/2 citrom  leve
1 ek. folyékony édesítő

Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret, majd apróra vágjuk és beleöntjük a kapcsos tortaformába.


 A joghurtot beleöntjük egy lábasba és ízesítjük a citrom reszelt héjával és  a levével, valamint a folyékony édesítővel.


Az ízesített joghurtot felmelegítjük figyelve arra, nehogy felforraljuk és a zselatint elkeverjük benne, hogy az  felolvadjon. A masszát beleöntjük a tortaformában lévő egyenletesen eloszlatott eperre.


Megvárjuk, amíg a szobahőmérsékletűre kihűl, majd betesszük egy órára a hűtőbe.


 Jó étvágyat!




2013. június 3., hétfő

Mennyei bonbonok, azaz a Lady Lavender csokoládé manufaktúra


Az idei Gourmet Fesztiválon az egyedi kézzel készített bonbonokat kerestem és megtaláltam Lady Lavendernél. Nagyon tetszett az elnevezése, ami kifinomult ízlést sugallt a csokoládé készítőjétől.


A mosolygós tekintetű Gulyás Gyöngyvér fogadott a harmóniát sugárzó standon. 
Nem tudtam betelni a bonbonok látványával, igyekeztem minél több félét megkóstolni. Közben beszélgetünk és Gyöngyvér elmesélte, hogy nagy álma vált valóra azzal, hogy saját csokoládé manufaktúrát hozott létre. Elmondta, hogy prémium minőségű természetes alapanyagokat használ és már számtalan receptet kísérletezett ki. Arra törekszik, hogy egyedi ízvilágot teremtsen.


Megkóstoltam a gorgonzolás, levendulás, rózsaborsos, mangós-currys, juhsajtos-medvehagymás, szarvasgombás és füstös bonbont. Gyöngyvér kíváncsi volt arra, hogy melyik ízlett a legjobban.


 Nekem a juhsajtos-medvehagymás jött be a legjobban és teljesen levett a lábamról. Minden ínyencnek ajánlom a Lady Lavendert, aki szereti az izgalmas csokoládé világot. Köszönöm Gyöngyvér az isteni ízorgiát és gratulálok, hogy valóra váltottad az álmodat!



Mennyei bonbonok, azaz a Lady Lavender csokoládé manufaktúra


Az idei Gourmet Fesztiválon az egyedi kézzel készített bonbonokat kerestem és megtaláltam Lady Lavendernél. Nagyon tetszett az elnevezése, ami kifinomult ízlést sugallt a csokoládé készítőjétől.


A mosolygós tekintetű Gulyás Gyöngyvér fogadott a harmóniát sugárzó standon. 
Nem tudtam betelni a bonbonok látványával, igyekeztem minél több félét megkóstolni. Közben beszélgetünk és Gyöngyvér elmesélte, hogy nagy álma vált valóra azzal, hogy saját csokoládé manufaktúrát hozott létre. Elmondta, hogy prémium minőségű természetes alapanyagokat használ és már számtalan receptet kísérletezett ki. Arra törekszik, hogy egyedi ízvilágot teremtsen.


Megkóstoltam a gorgonzolás, levendulás, rózsaborsos, mangós-currys, juhsajtos-medvehagymás, szarvasgombás és füstös bonbont. Gyöngyvér kíváncsi volt arra, hogy melyik ízlett a legjobban.


 Nekem a juhsajtos-medvehagymás jött be a legjobban és teljesen levett a lábamról. Minden ínyencnek ajánlom a Lady Lavendert, aki szereti az izgalmas csokoládé világot. Köszönöm Gyöngyvér az isteni ízorgiát és gratulálok, hogy valóra váltottad az álmodat!