2012. június 17., vasárnap

Gyros házilag


Úgy ennék egy kis gyrost! Most menjünk le az arabhoz? Á dehogy, hiszen otthon a konyhában is csinálhatunk ízletes gyrost. Könnyed ebédnek remek ötlet, ha nagy hőség van előfordul, hogy a hasáb krumplit elhagyom mellőle és a salátával esszük. Hogy pitával szereted? Nem probléma, már lehet kapni kisebb tételben pitát, nekem mindig van  fagyasztómban nagyjából 10 darab. Kiveszem előtte, kienged és egy kis sütőben való melegítés után frissen megtöltöm.
                                                        
                                                       Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
50-60 dkg filézett csirkemell
gyros fűszer keverék
1 kis pohár joghurt
só, bors, kapor
fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 fél kígyóuborka
2-3 paradicsom
1-2 paprika
 1/4 káposzta lereszelve
pita vagy  5-6 db burgonya

Lisztérzékenyek fogyaszthatják salátával vagy sült krumplival, de ne mirelitet használjanak hozzá.

Elkészítés:
A csirkemellet folyóvízben alaposan megmosom, majd vékonyan felcsíkozom. Bedörzsölöm a gyros fűszer keverékkel. Felhevített olajban puhára sütöm, majd kiszedem egy nagy lapostányérba. A  forró olajban megsütöm a megpucolt és hasábokra vágott krumplit. Közben a megmosott zöldséget tetszés szerinti formára felvágom. Egy kis tálban a joghurtot összekeverem egy csipetnyi kaporral, sóval, borssal és egy kicsi fokhagymát reszelek  bele.


Tálalás:
Alulra kerül a krumpli, aztán gazdagon a zöldség, a tetejére rakom a húst és leöntöm a joghurtos kapros öntettel.  Másik lehetőség zöldséggel meg hússal vegyesen megtöltöm a pitát és meglocsolom a szósszal.

Tipp: Természetesen a szupermarketben lévő saláta keverékeket is felhasználhatjuk hozzá, hiszen a zöldségeket szánk íze szerint variálhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése