2014. január 22., szerda

Túrótorta eperöntettel


Egy újabb receptversenyre készültem a hétvégén, ahogy lett egy kis időm a csokizástól. Így a  frissen beküldött receptemet ajánlom mindenkinek, aki bűntudat nélkül szeretne nassolni, hiszen az összetevők között nem szerepel sem cukor, sőt liszt is csak a forma meghintéséhez.


Hozzávalók:
4 tojás
3-4 ek. folyékony édesítőszer
20 dkg  Rama
1 kg túró
1 citrom és a reszelt héja
2 csomag vaníliás pudingpor
300 g eper
kevés vaj és liszt
Gluténérzékenyek Haas pudingot és kukoricalisztet használjanak.


Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a tojássárgákat habosra verjük az édesítőszerrel és a  puhára olvasztott vajjal. Beletesszük a túrót, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat és kifacsart levét összedolgozzuk, majd  a tojásfehérjékből keményre felvert habot óvatosan belekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a túrós masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e már. Az epret felfőzzük, majd összeturmixoljuk és ízlés szerint édesítőszert adunk hozzá.


Tálalás:

Az öntettel lelocsoljuk a tortát és eperszemekkel díszítjük.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése