2013. július 22., hétfő

Ribizlis pite


Remek nyár esti program a szalonnasütés, ilyenkor összejönnek a gyerekkori barátok és a tűz mellett sztorizgatunk. Mindig előjönnek a régi történetek, hol buliztunk, mit rosszalkodtunk, ki járt kivel annak idején, hogyan szivaroztunk az éjjel kellős közepén a hegy tetején. Ha hulló csillagot látunk, a mai napig eszembe jut, nemcsak nekem, hanem a barátnőmnek is, hogy azt mondtunk, málna, málna, málna. Hogy miért tettük? Már magunk sem tudjuk, hát egy ilyen este apropóján született ez a recept is. Gyorsan sütit sütöttem hiszen, mint tudjuk üres kézzel nem megy az ember. Persze épphogy ki tudtam venni a sütőből, amikorra már értem is jöttek. Így tepsistől került be a kocsi csomagtartójába és félig melegen kanállal ettük a tűz mellett, ki előételként ki pedig desszertként. Nemhiába vannak dolgok, amik megfizethetetlenek, ez az este a régi barátokkal is, pont ilyen volt.

Heni teszteli:)
Hozzávalók:
/6 főre/
160 g Rama margarin
160 g porcukor
4 db tojás
50 g rizsliszt
50 g kukorica liszt
60 g kenyérliszt
/nem érzékenynek 160 g búzaliszt/
1 db nagyobb citrom reszelt héja
40 dkg ribizli
1 csomag  gluténmentes sütőpor

Elkészítés:
Keverjük habosra a cukrot és a tojássárgáját addig, amíg a színe fényes nem lesz.
Hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a többi száraz hozzávalót, majd csomómentesre keverjük el.


Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan belekeverjük a tésztába.


A vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe beleöntjük a tésztát,


 majd megszórjuk a tetejét ribizlivel.


Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy kis porcukorral meghintjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése