2014. március 17., hétfő

Medvehagymás-szalonnás tojáslepény




A medvehagyma szezonja van  és nem tudok betelni az ízével. Egy egyszerű tojásból készült reggelit vagy vacsit is fel lehet vele dobni. Ennek ellenére a vöröshagymát sem hagytam ki a tojáslepényből, mert szép kicsi hagymafejeket kaptam Franciaországból, ahol a tesómék síeltek.


A szuvenírként kapott csak mustármagból álló francia mustáromat és a mini hagymafejeket semmilyen csecsebecse ajándékért oda nem adtam volna. A madárlátta élelmiszer érték és mindig nagyon finom dolgok sülnek ki belőle.

Hozzávalók:
5 tojás
1 kis fej hagyma
5 dkg szalonna
5 dkg trappista sajt
apróra vágott medvehagyma
só, bors

 Elkészítés:


Kis olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és azt is megpirítjuk.


 A tojást felverjük és sózzuk, borsozzuk és medvehagymát teszünk bele, aztán serpenyőbe öntjük és fedővel lefedve lassú tűzön megsütjük. A közepére sajtot reszelünk.


 Fontos, hogy fedőt tegyünk rá, hiszen akkor jön fel lepénynek. Melegen tálaljuk és zöldségekkel fogyaszthatjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése