2012. március 25., vasárnap

Kakukkfűvel fűszerezett sült pulykaszárny rizibizivel




A kakukkfűvel és fokhagymával fűszerezett pulykaszárnyat rizibizivel ajánlok azoknak, akik vasárnapi ebéd második fogásaként egy kicsit intenzívebb ízre vágynak.

Hozzávalók:
/ 4 főre/
1 kg pulyaszárny
1 db nagyméretű sütőzacskó
kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
375 g fehér hosszúszemű rizs
270 g mirelit zöldborsó
só, bors, delikát

Elkészítés:
A megmosott húst megfűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és kakukkfűvel, rávágjuk a fokhagymát és beletesszük a sütőzacskóba. Az előmelegített sütőben tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük a sütőzacskóban a húsit. Közben elkészíthetjük a rizst, amit kávéscsészével kimértünk egy lábasba és olajon üvegesre pirítjuk majd dupla mennyiségű vizet kimérünk rá a kávéscsészével, mint amennyi rizst tettünk bele. Egy kis delikátot hintünk bele majd főzzük egy jó negyed óráig , aztán hozzá adjuk a borsót, amikor mindkettő félig puha a tűzhelyet kikapcsoljuk és hagyjuk lefedve saját gőzében megpuhulni.

Tálalás:
A kész ételt, fejes salátával vagy akár francia salátával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése