2012. március 10., szombat

Megbolondított fokhagyma krémleves


Elsőként egy megbolondított fokhagyma krémlevessel kezdeném, amely igen hasznos őszi, tavaszi és téli időszakban, amikor az ember megfázhat. Kevesen tudják, hogy a megfázás gyógyításaként nemcsak a házi tyúk húsleves a leghatásosabb gyógymód, hanem a fokhagyma krémleves is. A fokhagymában kimutatták az allicin nevű anyagot amely elhárítja a baktériumokat.  A régi idők emberei is kitapasztalták ezt a tulajdonságát, hiszen a nyers fokhagyma és a belőle készült ételek régóta a hagyományos népi gyógyászat elemei.


Schnidlinggel bolondított fokhagyma krémleves:

Hozzávalók:
10-12 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint tehetünk többet vagy kevesebbet, attól függően mennyire szeretjük az intenzív ízét.
2 kisebb fej vöröshagyma
schindling
500 ml főző tejszín
só,fehér bors, delikát,liszt
olaj

Elkészítés:
Tegyük egy fazékba az olajat amiben megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát majd kisebb idő után hozzáadva a fokhagymát. Ezt követően felöntjük  1,5 liter vízzel. Megfűszerezzük: só, fehérbors, delikát esetleg egy tyúk húsleves kocka. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva egy evőkanálnyi lisztet és a fél liter főző tejszínt. Majd újra felforraljuk apróra vágott schnidliget és egy csipetnyi petrezselyem levelet belehintjük és főzzük még egy jó tíz percig. 


Tálalás:

Mutatós cserép tálkában, reszelt füstölt és parmezán sajttal, pirított kenyér kockával vagy leves gyönggyel egyaránt.

Aki szereti az intenzitását növelni a pirított kenyér szeletet kockázás előtt megkenheti nyers fokhagymával és egy leheletnyi olíva olajjal.










Varázslat fakanállal már a közösségi oldalon is megtalálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése