2012. november 24., szombat

Gyors olaszos csőben sült


Triplán könnyed receptet ajánlok akár a zsúfolt hétköznapokra, akár a téli hétvégékre. Miért triplán könnyed? Mert fél óra alatt kész is van, kezdők is profin el tudják készíteni és igazán könnyed, mert zöldséget sütünk csőben a sütőben. Milyen az íze? A  megsült paradicsomot 
és  cukkinit pikánssá teszi a lilahagyma, valamint az egészet áthatja az oregánós húsos szósz mediterrán íze. Gyors, egyszerű és finom! Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók:
/2-3 főre/
2 db nagyobb cukkini
1db lilahagyma
2 db paradicsom
1 db mozzarella sajt
400 g makaróni szósz/ vagy bolti  húsos paradicsomos szósz



Elkészítés:
A száraz hozzávalókat megmossuk és a paradicsomot, cukkinit és hagymát karikára felszeleteljük. A pritamin paprikát felkockázzuk. A jénait kikenjük egy kis olajjal és a ízlés szerint elhelyezzük benne a zöldségeket. 


Egy pici sót és őrölt borsot szórunk rá. A tetejére ráöntjük a darált húsos makaróni szószt és egyenletesen eloszlatjuk. Természetesen használhatunk bolti paradicsomos szósz lehetőleg húsosat vagy füstölt szalonnásat, nekem gyakran van lefagyasztva a hűtőmben  házi milánó makaróni, ezért azt használtam fel hozzá. A mozzarellát felvágjuk és tetejére tesszük.


 Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd 5 percig pirítjuk. 


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése