2012. december 2., vasárnap

Karácsonyi narancsos-mandulás bonbon



Úgy gondolom így az advent első vasárnapján továbbra is jó ötlet, hogy karácsonyra saját készítésű bonbonokat adjunk ajándékba. Egy egyszerű finomság elkészítése, akár a gyerekek bevonásával is nem várt sikerhez vezethet. Kifejezetten karácsonyi ízvilágra gondoltam, így jutott eszembe a vanília, narancs, a csillagánizs és tölteléknek egy kis mandula. Nem volt vitás, hogy a szív alakú bonbon formára esik a választásom, ha már a bonbont a csokoládé királynőjét készítjük el, adjuk meg a módját.

Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra fagyasztás


Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
1/2 narancs reszelt héja / vagy
1/4 ampulla narancs aroma
4-5 ek. főző tejszín
5 g mandulaszirom
csipetnyi csillagánizs


Elkészítés:
A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez, szintén hozzáadjuk a negyed ampulla narancs aromát és a csipetnyi csillagánizst. 


A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, majd  felolvasztjuk folyékony állagúra.


 A szilikon formát félig kikenjük az ízesített csokoládéval.


A csokoládé tetejére ráhelyezzük a mandula szirmokat. 


Tetszés szerinti mandula réteget teszünk rá.


A fedő réteg csokoládé következik.


Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon.


Végezetül a mélyhűtőbe helyezzük, majd fagyasztás után hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.


 Ajándékozáskor praliné papír formába tesszük. Milyen a hatása?  Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.

4 megjegyzés:

  1. de jól néz ki...ilyen formát vennem kéne, csoki van itthon jó sok, bevásároltunk jó finomakat :)

    VálaszTörlés
  2. A formát még a nyáron Hollandiában vettem, de szerintem itthon is kapható:)Hm.. Tejcsokiból is készítesz majd?

    VálaszTörlés
  3. Aha, biztos finom lesz abból is. A gyerekek már nagyon várják

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor gőz felett érdemes felolvasztani a tejcsokit, mert ha tejszínnel teszed, nem lesz olyan jó szilárd az állaga még fagyasztás után sem.:)Jó bonbon készítést nektek!

      Törlés