2013. május 28., kedd

Grillezett sajt és grillezett zöldségek


Szeretem a grillen sült ételeket, mert könnyen elkészíthetőek és az ízük nagyon finom. Sokan nem élnek kertes házban, az erkélyen meg hát csak nem rakhatnak spontán tüzet. Ám, nem kell kimaradniuk a jóból! Megvan az alternatív megoldás, amelyet raclette serpenyőnek hívnak. Ajánlom mindenkinek, így sem ősszel, sem tavasszal vagy ha esik az eső nem kell lemondanunk, a sajátos ízélményről. A receptből a csirkemellet el lehet hagyni, de nálunk egy kis hús is szokott készülni mellé.

Hozzávalók:
/4 főre/
30 dkg füstölt sajt
250 g gombafej
3 nagyobb cukkini
2 fehér paprika
40 dkg csirkemell
grill fűszerkeverék
olívaolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk, majd a vizet a zöldségekről papírtörlő segítségével felitatjuk, hogy ne köpködjön a raclette serpenyőben. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk.


Egy kis grill fűszerkeverékkel megszórjuk a gombát, a cukkinit majd a paprikával együtt mindkét oldalán átsütjük a pici olívaolajjal felhevített serpenyőben.


A megmosott és felszeletelt grillfűszeres csirkemellet szintén megsütjük.


Utolsónak sütjük a sajtot, hiszen az melegen lágyan fogyasztva  a finom.Egy baj van vele, hogy nagyon hamar elfogy. Ne feledjük, hogy a grillezett füstölt sajtnak hidegen megdermedve az íze már nem az igazi.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése