2013. május 20., hétfő

Süssünk szalonnát a szabadban!


Végre itt a jó idő, így hát minél többet süssünk főzzünk kint a szabadban. Remek családi vagy baráti összejövetel lehet, egy kis nyársalás ebéd vagy vacsora időben. Nem kell hozzá semmi más csak egy kis paradicsom, paprika, hagyma és természetesen szalonna. Használhatunk boltban kapható nyársat,  bár én a fából faragottra teszem le a voksom. Egy kis nyársfaragás az est része, a tűz körül ülve jókat lehet beszélgetni, aztán a csillagokat nézve a világot is megválthatjuk.

Hozzávalók:
paradicsom
paprika
kenyér
vagy gluténmentes kenyér
szalonna
csípős zöldpaprika
burgonya
alufólia
vaj

Elkészítés:

Megmossuk majd felvágjuk apró szeletekre a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és tetszés szerint megpakoljuk a kenyereket. A szalonnát vékonyan vagdossuk be, miután már ráhúztuk a nyársra. Szalonnát sütni a legjobban parázs felett lehet, azonban már előtte is sütögethetjük egy kicsit a tűz felett.


Nálunk a szalonnasütés velejárója a parázsban sült krumpli. A burgonyát egyével megmossuk és alufóliába csomagoljuk és a parázsba tesszük, hogy ott átsüljön. A szalonnáról  lecsurgó zsírral megcsepegtetjük a kenyeret, amit melegen  érdemes fogyasztani. A parázsban sült meleg  krumpli íze vajjal megkenve enyhén megsózva isteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése