2013. július 11., csütörtök

Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré


Ezzel a finomsággal az egyik nagy családi ebéden találkoztam, ahol több születésnapot is ünnepeltünk. Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de  már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira egy finom könnyed borra és természetesen jó társaságra.Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
kb. 6-8 db közepes méretű burgonya
1 tömlős sajt
1 dl tejszín
só, fehérbors
1 kisebb brokkoli
2-3 ek. vaj
1/2 dl tej
5 dkg trappista sajt


Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és  a tejjel, végül sózzuk borsozzuk. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük. A cserép tálban elsőként  eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk.
 Tipp a húsimádóknak: egy kis sonkával megspékelve is isteni.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Nyamm, de jól néz ki! :)
    Annyit tudok csak hozzáfűzni, hogy a laktózmentesen is meg lehet csinálni az új Camping sajttal: http://redir.ec/laktozmentes
    Mostanában oda kell figyelnem a laktózra, és nézegetem, miket lehet átalakítani..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet:)Biztos sokan örülnek ennek a hasznos infónak!:)

      Törlés