2013. október 6., vasárnap

Csokoládétallér



Ismerős azaz érzés, hogy úgy ennék valami édességet? Igen ám, de nincs otthon semmi édesség. A szekrény mélyén mindössze egy tábla sütéshez használatos étcsokoládét találunk. Mit tegyünk? A válasz a csokoládétallér. Könnyen és 10 perc alatt elkészíthető!Azzal díszítjük, amit otthon találunk, lehet az dió, mandula vagy tortadíszítő cukor. Hűtés után hátradőlve bátran ropogtathatjuk.

Hozzávalók:
1 tábla étcsokoládé
díszítéshez:
cukorkonfetti
kandírozott gyümölcs
színes csoki drazsé
1 narancs
dió

Elkészítés:
A csokoládét apróra vágjuk és egy porcelán tálkában a mikróban felolvasztjuk, majd egy kis narancs héjat reszelünk bele. Egy tálcára alufóliát teszünk és nagyon vékonyan egy kis olívaolajjal megkenjük.


Egy evőkanál segítségével kis halmokat teszünk, amiket a kanál segítségével egy kicsit lelapítunk. A csokoládé tallérok tetejét tetszés szerint megszórjuk egy kis dióval, kandírozott gyümölccsel, cukorgyönggyel, színes csoki drazséval. Az elkészült tallérokat tálcán a hűtőbe tesszük és egy tizenöt perc után fogyasztható is.


Jó nassolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése