2013. október 13., vasárnap

Káposztás sztrapacska



Szereted a káposztás tésztát? Igen? Akkor a káposztás sztrapacska íze még jobban fog tetszeni.A sztrapacska az egyik kedvenc gyerekkori ételem, amely szlovák eredetű és könnyen elkészíthető. Juhtúrós változata a közismert, de nálunk elterjedt  a káposztás változata is. Nagyi gyakran készíti és mindig elfogy, mert mindenki szereti. Van, aki borssal megszórva és van aki megcukrozva eszi.

Hozzávalók:
/4 főre/
0,5 kg burgonya
0,5kg fejes káposzta
1 tojás
liszt
só, bors
olaj

Elkészítés:
A fejes káposztát nagylukú reszelőn lereszeljük és felmelegített olajban egy serpenyőben megsütjük. Tetszés szerinti barnaságúra pirítjuk meg és közben megsózzuk. A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót  és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, de azért szaggatható. Forrásban lévő vízbe szaggassuk bele és főzzük puhára, majd szűrővel szedjük ki. Tálaláskor a meleg sztrapacskára tegyük rá a káposztát és tetszés szerint ízesítsük borssal vagy cukorral.


Tipp: Egy ötlet a gluténérzékenyeknek kukorica- és rizslisztet fele- fele arányban használva kiváló állagú és ízű sztrapacskát tudunk csinálni.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése