2012. április 14., szombat

Epres maci


Itt az eperszezon végre érezni az ízét az epernek, már nemcsak a színe fog meg. Hogyan vásároljunk epret? Ne a külső vagy a nagyság alapján ítéljük meg, hanem engedjünk az érzékeinknek és válasszunk illat alapján. Az eper mindenben finom, ezért ajánlom egy könnyed muffin torta formájában. Kivitelezése rajtunk múlik, hogy milyen formában sütjük meg. Részemről a szilikon torta formákat részesítem előnyben, mert nagyon ötletesek és könnyen kiszedhetőek belőle a kész sütemények. Néha előfordul, hogy megsérül például a maci lába, de ugyan ki bánja, mert így is bájos és gusztusos némi díszítéssel tálalva.


Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:
3 dl gluténmentes liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag Haas sütőpor
1csomag Haas vaníliás cukor
½ citrom
3/4 tábla étcsokoládé
175 g eper
szilikonos tortaforma
10 dkg eper a díszítéshez

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat és egy kis facsart citromlevet.
A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki és az eper darabokat, majd bele reszeljük a fél citromhéját. Az elkevert kész masszát beleöntjük a szilikonos tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a tortánk megsült? Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom tünemény.



Tálalás:

Tálaláskor meghintjük egy leheletnyi porcukorral és díszíthetjük eper darabokkal, vagy francia drazséval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése