2012. április 9., hétfő

Tiramisu



Mitől igazán jó egy desszert? Ha könnyű és finom, ebédhez vagy akár délutáni kávézáshoz is illő, és nem utolsó sorban 2 napig is friss ha hűtőben tároljuk. A tiramisu megfelel ezeknek a kívánalmaknak és rövid idő alatt elkészíthető.


Hozzávalók:
200g babapiskóta
3 tojás
25 dkg mascarpone sajt
1,5 dl presszó kávé
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum
1 csapott kanál porcukor



Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk tojássárgájára és fehérjére. A tojássárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a rummal, a csapott evőkanál porcukorral és a mascarponéval. Addig kell kevergetni, amíg a cukor el nem olvad. A tojásfehérjét felverjük habbá. A habot óvatasan belekeverjük a masszába. A baba piskótákat egyesével kávéba mártjuk és kibélelünk vele az üvegtálat. Egy sor kávés piskóta, egy sor mascarpone massza. A tetejét keserű kakaóval vastagon meghintjük. Egy órácskára betesszük a hűtőbe, aztán hidegen fogyasztható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése