2012. április 10., kedd

Padlizsánkrém


A padlizsánkrém isteni, ha jó recept az alapja. Pár hete a kedvenc helyemen egy belvárosi kávézóban feltűnt az étlapon és a választás egyértelműen ráesett. Nagyszerűen volt elkészítve egy kicsit fokhagymás volt, krémesen lágy és azt érezted közben, hogy a végtelenségig tudnál enni belőle. Egy hét múlva visszatértem és ugyanazt a padlizsánkrémet rendeltem és kíváncsian vártam, hogy ugyanolyan finom lesz-e az íze. Bizony ugyanolyan fenséges volt. Aztán néhány héttel később egy  másik helyen szintén padlizsánkrémet kértem, de a várva várt íz helyett csalódásban volt részem. Ekkor született az ötlet ki fogom kísérletezni a felejthetetlenül jó receptet.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:
/3 főre/
2 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
fél kis fej lila hagyma
2 evőkanál majonéz
0,5 dl 20% főzőtejszín
só, bors
1 teás kanál olíva olaj








Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk és tepsibe rakva hámozatlanul sütjük  20-25 percig 200 fokon. Érdemes a  nyers padlizsánt a sütés előtt, megszurkálni villgával, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon. A megsült padlizsánnak csak a belsejét használjuk fel, hozzáadjuk a felsorolt összetevőket és összeturmixoljuk. A padlizsánkrémet egy órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek benne. Friss pirítóssal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése