2012. április 1., vasárnap

Húsvéti színes szívtorta



Húsvéti szívtorta

Közeleg  a húsvét és mindig felmerül a kérdés, hogy az ünnepi ebéden mi legyen a desszert? Válasszunk egy könnyű tortát, ami 30 perc alatt kész van és elrontani szinte lehetetlen. Az asztalon igen frappánsan mutat és egyaránt ízlik kicsiknek és nagyoknak.


Hozzávalók:
3 dl liszt /gluténmentes Mantler liszt/
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
½ citrom
3/4 tábla étcsokoládé
4 db kivi
1 kávés kanál vanília aroma
szilikonos tortaforma

Elkészítés:

Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat és egy kis facsart citromlevet.
A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki és kivi darabokat, majd bele reszeljük a fél citromhéját. Hozzáadunk egy kávéskanálnyi vanília aromát. Az elkevert kész masszát beleöntjük a szilikonos tortaformába.Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a tortánk megsült? Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom tünemény.


Tálalás:

Tálaláskor meghintjük egy leheletnyi porcukorral és díszíthetjük Francia drazséval, Duna kaviccsal vagy színes tojás alakú cukorkával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése