2012. július 17., kedd

Almás fahéjjas lepény


A meleg sült almás lepény nyári estén nagyon jól esik az embernek. Egy kicsit új ízvilágot ajánlok azzal, hogy kukoricaliszttel csináltam. Így kevesebbet kell sütni belőle, mert igencsak laktató. Kíváncsi voltam arra, hogy rajtam kívül, hogyan ízlik a környezetemnek. Teszteltem hát és három különböző őszinte jó barát, mondott is kritikát, szerintük finom lett, így ajánlom, hát mindenkinek.




Hozzávalók:
15 dkg kukoricaliszt
1 db tojás
2 dl tej
5 dkg kristálycukor
1-2 szép nagy alma
őrölt fahéj
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
porcukor
1 ek.étolaj

Elkészítés:
A kukoricalisztet, a tojást, a cukrot és  a tejet keverjük csomómentesen össze és fél órára hagyjuk állni. A sütőformát /ha nem szilikonos vajazzuk ki/ a felszeletelt alma karikákkal béleljük ki, szórjuk rá a vaníliás cukrot és ízlés szerint hintsük meg a fahéjjal. A masszába reszeljük bele a citromhéjjat és habverővel
egy kicsit habosítsuk fel. Előmelegített 160 fokos sütőben takarék lángon süssük át. A kész lepényt szeletelés előtt vékonyan hintsük meg porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése