2012. július 14., szombat

Gluténmentes vásárlási tippek 1.



Az életmódváltás igencsak körültekintést igényel, mivel ki vannak zárva a glutént tartalmazó élelmiszerek. Nagyon meglepődtem, amikor olyan dolgokban is találtam, amikről nem is gondoltam volna. Nagy előnye viszont, hogy így kizárunk minden olyat, ami tartósítószert tartalmaz. A minap tettem egy kis körutat és bejártam bár teljesség igénye nélkül a szupermarketeket. Íme néhány tipp képekkel illusztrálva.





Burgonyakeményítő:
Kiválóan használható krémlevesek és főzelékek sűrítéséhez, az íze semleges az eredmény ugyanolyan,  mintha lisztet használnánk.


Kukorica liszt rántásba, habarásba használhatjuk. Nagyon finom
galuskát lehet belőle szaggatni levesbe és lepény sütésre is alkalmas.






Süteményekhez, kenyérbe adalékként, rántásba, habarásba, házi száraztészta készítéséhez lehet használni.





Szójaliszt minden étel készítéséhez, ami lisztet igényel megfelelő. A speciális lisztek általában nem kaphatóak szupermarketekben, hanem táplálék allergia szaküzleteket keressünk  fel a beszerzésük végett.





Kenyérsütéshez speciális lisztkeverék, több fajtája kapható van alappor vagy akár barna sok magvas változat is. Nagyon könnyű használni és ilyenkor nem kell különböző liszteket méregetni a recepthez.






Jó ha van mihez hozzányúlni, ha nincs otthon friss kenyerünk, Finom felvágottal, kenőmájassal és vagy akár egy finom körözöttel.




Sok fajta alakú rizstészta kapható, fontos főzés előtt egy 10 percre áztassuk be és utána főzzük puhára  lobogó vízben.






Többfajta tészta kapható, érdemes utána nézni melyik bioboltban kedvezőbb az áruk.






A Pick Zrt. a Herz és a Délhús termékei nyugodtan fogyaszthatóak és nagy meglepetésemre a képen látható szalámi is kapható a Tesco Expressben. Elárulok egy titkot nagyon finom.


Nassoljunk több helyen kapható kölesgolyó, akár ízesítve pl. mogyorós, magyaros. Natúr enyhén sós változatát akár levesgyöngyként is használhatjuk krémlevesekhez.





A csokiknak is át kell mennie a rostán, főként az étcsoki a nyerő. Figyeljük a csomagolás hátoldalán az összetevőket, mert sok krémmel töltött csoki lisztet tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése