2012. július 16., hétfő

Gluténmentes vásárlási tippek 2.


Elsőként érdemes lecserélni az alapvető alapanyagokat, amik a főzéshez szükségesek. Gondolok például a lisztekre, amit az első tippben ismertettem. Majd hagyjuk el az instant kávékat és fogyasszunk mindig friss főzött kávét kávéfőző vagy a hagyományos kotyogós segítségével. Legyen otthon holland kakaó és a leveskockákat cseréljük le gluténmentes delikátra, például a Podravkára. Valamint nem árt, ha mindig többféle gyümölcsünk van otthon.





Tésztákból van választék, bár igaz az áruk drágább, mint a hagyományos tésztáké.















Előfordul, hogy nincs otthon általunk sütött kenyér, ebben az esetben érdemes élni a boltival. Sajnos nem minden
szupermarketben lehet kapni, de a bioboltokban általában igen.














Szlovák sonkák gluténmentesek és vajjal, valamint paradicsommal és paprikával e dexi szeletet is fel lehet dobni.













Nassolásra ajánlok egy kis könnyed édességet, aztán vigyázzunk vele, mert olyan édes, hogy összeragadhat a szánk.


















Sütik sütéséhez ideális a kukorica lepényliszt. Például isteni almás lepényt lehet sütni a segítségével.














Egy jó kis tejfölös gombapaprikáshoz, már meg is van a köret, jól jön, ha nincs időnk kukoricalisztből galuskát szaggatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése