2012. július 28., szombat

Túrótorta málnaöntettel


Családban szülinap és névnap apropóján, mindig nagy ünnepi ebédre gyűlünk össze. Ilyenkor a sok fogás közepette, finom borok kerülnek elő és közben sokat beszélgetünk. A gyerekekkel utána kártyázunk, a Solo most a sláger  vagy a macskát üldözik kint az udvaron. A héten érkeztem vissza a nyaralásból és rögtön felhívott az édesanyám és egy dologra kért meg a családi hétvégével kapcsolatban. Mi volt az? Szombat délelőtt sütnéd te a szülinapi tortát? Persze, hogy igent mondtam. A választás a túrótortára esett, a családban mindenki szereti és málnaöntettel tálalva az íze isteni. 


Az ebéd desszertjeként röpke negyedóra alatt elfogyott az egész finom könnyed torta. Jó érzéssel töltött el, látni Lili arcán az örömöt, amikor büszkén elfújta a gyertyákat. Hiába minden kornak megvan a maga varázsa és úgy emlékszem én is imádtam 8 évesnek lenni.

                                                       Elkészítési idő: 75 perc



Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg  Rama
1 kg túró
fél citrom leve
2 csomag vaníliás pudingpor
/gluténmentes Haas márka/
porcukor a tetejére
300 g málna
kevés vaj és liszt /kukoricaliszt a formához


Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a tojássárgákat habosra verjük a cukorral és puhára olvasztott vajjal. Beletesszük a túrót, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat és kifacsart levét összedolgozzuk, majd  a tojásfehérjékből keményre felvert habot óvatosan belekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel /kukoricaliszttel és beleöntjük a túrós masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e már. A málnát összeturmixoljuk és ízlés szerint 2-3 teáskanál porcukrot adunk hozzá.


Tálalás:
A torta tetejét vékonyan meghintjük porcukorral és díszíthetjük málnaszemekkel, szeletekre vágás után málnaöntettel meglocsoljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése