Beköszöntött az ősz, most már gyakrabban elered az eső
és lassan a kabát is elfér rajtunk. Megvan a maga varázsa, én nagyon szeretek
ilyenkor kirándulni a hegyekben. Az erdőben a jó levegőn a piros, a sárga,
barna és zöld levelek színkavalkádja lenyűgöz és felvidít. Az évszak változás
természetesen megjelenik a konyhánkban is, hiszen ha volt rá lehetőségünk
tettünk el télire lekvárt, lecsót, savanyúságot. Szilva szezon van, éljünk hát vele és készítsünk egy finom édeskés ízvilágú muffint. A csoki most kimarad,
mert a főszerep a finom szilváé, megspékelve némi fahéjjal. Jó sütögetést!
Hozzávalók:
2 nagy marék érett szilva
3 dl
szójaliszt / búzaliszt (csak a nem gluténérzékenyeknek)
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag
sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1 csomag
vaníliás cukor
1 kávés kanál fahéj
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel
kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és
lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát
csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a kimagozott és az apróra vágott
szilvát, aminek a levét is beleöntjük. Az elkevert kész masszát
evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített
sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a
muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót a
szúrunk az egyikbe és hogyha már nem
marad tészta rajta, amikor kiemeljük, kész van a sütemény.
Tálaláskor leheletnyi porcukorral szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése