Egy igazi családi receptet ajánlok, amiben nemcsak a milánói hanem egy kicsit a bolognai íze is ötvöződik. Nálunk mindenki így főzi, igazából a nagyitól öröklődött a recept titka. Az ismerősök és barátok nagyon szeretik, mindig dicsérik az ízét. Mit tettél bele?- hangzik el ilyenkor a kérdés. Hát íme a titok, ami alapvetően nem palóc. A gyökerek fontosak és őrizzük őket, a hagyományokat adjuk át, viszont legyünk mindig nyitottak például a nemzetközi
konyhára is. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
/4 főre/
50 dkg darált sertéshús
1 szál közepes sárgarépa
1 fél fej zeller
250 ml sűrített paradicsom
2 evőkanál oregánó
só, bors, babérlevél
1 evőkanál kristály cukort
2 fej vöröshagyma
50 dkg makaróni tészta
(gluténmentesnek a Pasta d'oro tészta)
(gluténmentesnek a Pasta d'oro tészta)
2 kanál olívaolaj
30 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Elsőként megpucoljuk a sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát. A zellert és a sárgarépát leszereljük, külön és egy kis tálkába tesszük. Lábasban felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadjuk először a zellert és pároljuk 5 percig, majd szintén hozzáadjuk a sárgarépát. Miután megpároltuk a zöldségeket, a darált húst beletesszük és mindkét oldalát fehérre pirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet öntünk bele annyit, amennyi ellepi a húst, majd a meghintjük csipetnyi sóval, borssal és 2-3 darab babérlevéllel. Az így kapott makaróni masszát fedővel lefedve 1-1,5 át főzzük. Közben a forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Tipp ha leszűrtük a tésztára öntünk egy kis olívaolajat, így nem ragad össze a tészta, akkor sem ha kihűlve marad belőle. Melegen tálaljuk friss sajtot reszelve rá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése