2012. május 25., péntek

Eperkrémleves



A gyerekek nagy kedvence a gyümölcsleves, most éppen az epret választottam alapanyagul hozzá. Egy kicsit elfogult vagyok az eperrel szemben? Igen, mert rettentően szeretem és aktuális, mert még szezonális. Könnyed hűs eperleves üdítő hatású és aki édesre vágyik, az nem tud neki ellenállni.

Elkészítési idő: 30 perc



Hozzávalók:
550 g eper
3 dl főzőtejszín
7 dl tej
5 dl víz
2 evőkanál édesítő szirup
1 evőkanál méz
szegfűszeg, fahéj
1 szál menta
1 citromkarika


Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret folyóvízben, pár szemet félre teszünk a tálaláshoz, aztán a többit feldaraboljuk.
Beletesszük az epret egy fazékba ráöntjük a vizet és takarék lángon főzzük. Csipetnyi szegfűszeget, a fahéjat, a citromkarikát és egy kanál mézet teszünk bele és addig főzzük amíg puha nem lesz a gyümölcs. Összeturmixoljuk és felöntjük tejszínnel,a tejjel valamint teszünk bele édesítő szirupot. A levest, amint utoljára felforrt hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük. 
Tipp: Az ínyencek egy pohár fehérbort hozzáadhatnak főzéskor, ezzel egy kicsit megbolondíthatják az ízét.


Tálalás:
Hidegen tálaljuk tejszínhabbal és díszítsük eperrel, mentalevéllel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése