2012. május 13., vasárnap

Póréhagymás tojásrántotta


Hétvégén reggel az ember felkel és azon kezd el morfondírozni,  mielőtt elkezdi főzni az ebédet vagy elindul a család kirándulni vagy a rokonokat meglátogatni esetleg ki a napsütéses kertbe kertészkedni, hogy mit egyen reggelire?Ilyenkor jó összeütni egy friss tojásrántottát. Mivel bolondítsuk meg? Egy kis sajttal, poréhagymával és egy csipetnyi oregánóval. A reggeli a legfontosabb energiaforrás, induljon hát jól a nap. Természetesen vacsorának is ajánlom.
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:
/2 fő részére/
6 tojás
100 g füstölt párizsi
1 fél poréhagyma
10 dkg sajt / 4 lapka sajt
só, oregánó

Elkészítés:
A tojásokat egyenként pohárba felütjük és egy mélytányérba öntjük, majd felverjük villával habosra. Megfűszerezzük sóval és oregánóval. Kevés olajon serpenyőben a vékonyra feldarabolt póréhagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a felvágott felvágottat és szintén pirítjuk. Amikor megfelelőre át van sülve a párizsi és a hagyma ráöntjük a tojást. Hozzáadjuk a sajtot és megsütjük. 

Ajánlom paradicsommal, paprikával, uborkával vagy jégcsapretekkel fogyasztani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése