Isteni az illata, amikor az ember melegen kiveszi a sütőből. Mindenkit levesz a lábáról és nem lehet betelni vele. Nos, a lasagne-ról mindig a nagy családi ebédek jutnak az eszembe, ahol mindenki szinte egyszerre beszél és a finom ételek közben elkezd a család sztorizgatni és a mosoly nemcsak desszerthez jár, hanem végig jelen van.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
/4 főre/
70 dkg darált sertéshús
1 üveg paradicsom szósz
só, bors, oregánó
2 fej vöröshagyma
3-4 dl tej
100 g csusza gluténmentes tészta /Pasta'doro/
10 dkg trapista sajt
Elkészítés:
Lábasban felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadjuk a darált húst és kavargatva fehérre pirítjuk. Ráöntünk egy kis vizet és a paradicsom szószt hozzáadjuk apránként, aztán jól elkeverjük. Majd a tejet beleöntjük és meghintjük csipetnyi sóval, borssal. Alaposan elkeverjük és puhára főzzük. Az így kapott masszát olajozott jénai tálban rétegesen egy sor massza aztán egy sor tészta egymásra helyezzük. A tetejére ráreszeljük a sajtot és a tésztát előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése