A tavasz illetve a kora nyár egyik nagy előnye, hogy kedvező áron juthatunk hozzá a friss és zamatos zöldségekhez. Éljünk hát vele! Könnyen és gyorsan elkészíthető leves, sok zöldséggel általában a család kedvence és a gyerekek is gyakran repetáznak belőle.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db zöldséggyökér
10 dkg zöldborsó
1 kis fej zeller
1/2 fej karalábé
pár szál petrezselyemzöld
só, bors, Podravka delikát,olaj
2 marék eperlevél tészta/ gluténmentes a Pasta d'oro/
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és kevés olajon kicsit megpároljuk.majd 2 liter vizet hozzáöntve addig főzzük, amíg a zöldségek kellőképpen megpuhulnak. A levest sóval, borssal kevés delikáttal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Végül az eperlevél tésztát beleszórjuk és 5 percig főzzük majd hozzáadjuk a borsót.
A leves kész, amikor megkóstolván a borsót és a tésztát puhának érezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése