Az egyik holland kisvárosban Veghelben egy igazi különlegességet sikerült megkóstolnom egy kis hangulatos étteremben. A ház speciális saláta ajánlatát rendeltem, mivel azon akadt meg a szemem az étlapon, hogy nem simán csirkemell és saláta, hanem más összetevők is felbukannak benne, mint például a banán. Kihozták a salátát és már a látvány is önmagáért beszélt. Ízlésesen volt tálalva és jócskán teletették hússal, különböző zöldségekkel és a gyümölccsel. Gyomor simogató volt a párolt gomba, a paradicsom, a madársaláta, az uborka, aztán a banán és a dió édes íze, ahogyan a currys csirkemellel és a pirított baconnel összekeveredett. Az édes és a savanyú ízek arányát a hozzá tálalt dijoni mustáros majonézes szósz állította helyre. Egy szóval igazi ízorgia, bátran ajánlom a harmóniára vágyó ínyenceknek.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
/2 főre/
2 db banán
5-10 dkg madársaláta
2 nagy marék babcsíra
1-2 db paradicsom
1 kis uborka
5-10 dkg champion gomba
15 dkg bacon
40 dkg csirkemell
curry, majonéz,
dijoni mustár
0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A curryvel megfűszerezett csirkemellet felforrósított olajban ropogósra a gombát pedig puhára sütjük, a bacont ropogósra pirítjuk. A felsorolt hozzávalókat összevágjuk és összekeverjük, hozzáadás előtt a banánt megszórjuk egy leheletnyi darált dióval. A szószhoz 3-4 kanál majonézt összekeverünk egy teáskanál dijoni mustárral, esetleg fél dl főzőtejszínt is adhatunk hozzá.
Tálalás:
A tányéron az ízlésesen elrendezett csirkemellet és a saláta köretet tetszés szerint leöntjük a szósszal és meghinthetjük egy csipetnyi petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése