Sokat tűnődtem azon az elején, amikor kiderült, hogy ezentúl gluténmentes életmódot szánt nekem a "Főnök", hogy mi lesz a főzéssel, a sütéssel? Mi lesz a szenvedélyemmel?
Beigazolódott a mondás, amit szívvel lélekkel csinálsz, abból mindig csak jó sülhet ki. Jelen esetben ez szó szerint értendő. A mai napig készítek olyan ételeket a környezetemnek, amik nem mentsek "semmitől".
Hiszen miért is fosztanám meg őket a jótól? Megkóstolom- e az elkészítés közben? Nem, mert nem tehetem. Vannak dolgok, amik ösztönösen mennek. Persze bevonok egy kuktát, akinek a kóstolás a feladata, de az is előfordult már nemegyszer, hogy azt mondják pont jó, nem kell bele más. Ennél nagyobb bókot nem kaphat az ember. A pizza muffin ilyen lett.
Vasárnap reggelire sütöttem, a nálam vendégeskedő családomnak. Öröm sütés lett belőle és nagyon örültem, hogy hárman együltő helyükben egy egész tepsire valót bevágtak belőle. Ajánlom mindenkinek, mert finom és minden alkalomra
frappáns ötlet.
Elkészítési idő: 25 perc
1 csomag leveles tészta
10 dkg sonka
10 dkg paprikás szalámi
20 dkg sajt
csípős ketchup
oregano
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk és kisebb négyzetekre vágjuk. A tészta lapocskákat belehelyezzük a muffin formába. A sonkát és a szalámit apróra vágjuk. Kiskanállal megkenjük a csípős ketchuppal a formában lévő tésztát, majd megtöltjük sonkával vagy szalámival. A tetejét megszórjuk gazdagon reszelt sajttal és egy csipetnyi oregánóval.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése