Beköszöntött a kánikula, a mai hőséget még a villamossínek sem bírták. Nem lehet mindenki egyszerre szabadságon a tikkasztó hőségben például egy tóparton. A következő hűsítő desszert cukormentes és sütés nélkül elkészíthető finomság, valamint igaz rá a mondás eperből sohasem elég. Gyorsan kész van és nem kell a kalóriák miatt sem aggódni. Hidegen tálalva mindenkit felfrissít, fogyasszuk hát bátran hétköznap vagy hétvégén a családdal, barátokkal.
Hozzávalók:
500 g eper
450 g joghurt
1 csomag zselatin
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 ek. folyékony édesítő
Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret, majd apróra vágjuk és beleöntjük a kapcsos tortaformába.
A joghurtot beleöntjük egy lábasba és ízesítjük a citrom reszelt héjával és a levével, valamint a folyékony édesítővel.
Az ízesített joghurtot felmelegítjük figyelve arra, nehogy felforraljuk és a zselatint elkeverjük benne, hogy az felolvadjon. A masszát beleöntjük a tortaformában lévő egyenletesen eloszlatott eperre.
Megvárjuk, amíg a szobahőmérsékletűre kihűl, majd betesszük egy órára a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Hát ez tényleg gyorsan összeüthető finom desszert!
VálaszTörlés