Csokoládéból sohasem elég, hiszen mindenki szereti. Munka közben egy kis szelet megédesíti a napunkat és csokoládét ajándékozni mindig jó ötlet. Igaz a mondás, hogy a csoki boldogság hormont tartalmaz. Egy egyszerű bonbon recept következik, amit nem lehet elrontani. Mogyorós ízek kedvelőinek és egyben a Gombóc Artúr követőinek ajánlom.
Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
2-3 ek. tejszín
1 vaníliarúd
2-3 ek. nutella
szilikonos bonbon forma
Elkészítés:
A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez.
A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét,
majd felolvasztjuk folyékony állagúra.
A szilikon formát félig kikenjük a vaníliás csokoládéval.
Majd egy vékony sor nutellát kenünk rá, végezetül pedig egy fedő réteg folyékony csokoládé következik.
Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon. A szilikonformát mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.
Milyen a hatása? Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.
Köszönet Vidrabobnak, aki eszembe juttatta, hogy nem szabad feladni az álmainkat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése