2013. június 30., vasárnap

Nutellás bonbon




Csokoládéból sohasem elég, hiszen mindenki szereti. Munka közben egy kis szelet megédesíti a napunkat és csokoládét ajándékozni mindig jó ötlet. Igaz a mondás, hogy  a csoki boldogság hormont tartalmaz. Egy egyszerű bonbon recept következik, amit nem lehet elrontani. Mogyorós ízek kedvelőinek és egyben a Gombóc Artúr követőinek ajánlom.


                                                                        Hozzávalók:                  
150 g étcsokoládé
2-3 ek. tejszín
1 vaníliarúd
2-3 ek. nutella
szilikonos bonbon forma

Elkészítés:


A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez.


A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, 


 majd  felolvasztjuk folyékony állagúra.


 A szilikon formát félig kikenjük a vaníliás csokoládéval.


Majd egy vékony sor nutellát kenünk rá, végezetül pedig egy fedő réteg folyékony csokoládé következik.


Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon. A szilikonformát mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és  miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.



Milyen a hatása?  Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.

Köszönet Vidrabobnak, aki eszembe juttatta, hogy nem szabad feladni az álmainkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése