2013. szeptember 1., vasárnap

Kakukkfüves csirkemell cukkini rösztivel és kapormártással


Szeretem a cukkinit, mert nagyon sok mindenben fel lehet használni. Gondoltam, hogy a rösztibe is remekül illik majd. Mi kell még egy finom ebédhez? Egy egyszerűen elkészített pikáns csirkemell és egy kis kapormártás, mert élni tudni kell.


Hozzávalók:
1 db közepes méretű cukkini
1 tojás
2 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5-6  evőkanál guténmentes liszt
1 filézett csirkemell
2 dl 10%-os  tejszín
1 csokor kapor
 só, bors
olaj

Elkészítés:

Kakukkfüves csirkemell:
A csirkemellet folyóvízben megmossuk, majd szeletekre vágjuk és befűszerezzük.
Egy nagy serpenyőben felhevített olívaolajban átsütjük.



Cukkini röszti:
A meghámozott cukkinit lereszeljük és levét kinyomkodjuk.


 Hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, a lereszelt fokhagymát és masszává keverjük össze.


 Körülbelül 4-5 evőkanál lisztet használunk, olyan sűrű legyen a massza, mintha nokedlit készítenénk. A serpenyőben felhevített olajba 1,5 evőkanálnyi masszát teszünk, aztán a kanál hátával lepényekké formáljuk és vékonyra lapítjuk.


A forró olajban 5-10 percig sütjük.


Kisült rösztik után jöhet a kapormártás.



Kapormártás:
A kaprot alaposan megmossuk és apróra vágjuk.


Körülbelül 3 evőkanál olajban egy púpozott evőkanál lisztet világosra pirítunk.


Hozzáadjuk a tejszínt és az apróra vágott kaprot, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük és egyszer felforraljuk.



Tálalás:
A kakukkfüves csirkemellet cukkini rösztivel és kapormártással tálaljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése