Beköszöntött az ősz, az idő hűvösre fordult. Mit tegyünk, ha megfázunk ebben a borongós szeles időben? Igyunk forró mézes citromos gyömbér teát! Kitisztítja a légutakat, erősíti az immunrendszerünket és nem utolsó sorban fájdalomcsillapító hatású. Este kapcsoljuk ki a tévét és egy jó könyv társaságában dőljünk hátra egy kis gyömbér teával, mert az íze is finom.
Hozzávalók:
kis darab gyömbér
(kb.1-1,5 centis)
1 db zöld tea filter
2,5 dl víz
citrom
méz
Elkészítés:
A kis darab gyömbérünket pucoljuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk kis vékony darabokra. Nem érdemes nagyobb darab gyömbért használni egy bögre teához, mert aki kóstolta nyersen az tudja, hogy intenzíven csípős a gyömbér íze. A bögre aljára tett gyömbért leforrázzuk és körülbelül 30 percig állani hagyjuk. Érdemes még zöld tea filtert is tenni bele, hiszen az sok antioxidánst tartalmaz, ám a filtert 10 percnél tovább ne hagyjuk benne. Ízlés szerint mézzel és citrommal ízesítjük, majd forrón fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése