2013. október 12., szombat

Rakott lecsós tarja




A lecsó örök, hiszen a legfinomabb nyáron, de elfogy ám a családban ősszel, sőt télen is. Most egy húsos egytálételt bolondítunk meg vele. A tarját omlóssá és pikánssá teszi a nyár ismerős szaftos íze.
Jó sütögetést!

Hozzávalók:
4 szelet tarja
30 dkg paradicsom
30 dkg hagyma
5-6 darab nagyobb burgonya
1 fej hagyma
só, bors
étolaj

Elkészítés:

Elsőként megfőzzük a lecsót. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt paprikát.  Ilyenkor maximum fél dl vizet adhatunk hozzá, fedővel lefedve félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot és egy csipetnyi sót, borsot valamint egy evőkanálnyi cukrot. Puhára főzzük és természetesen ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk bele.


Egy kis étolajat öntünk a tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk az alján. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk és egyenletesen két rétegben kibéleljük vele a tepsit.


Majd erre következik egy sor sóval, borssal fűszerezett tarja.


Végül nyakon öntjük a lecsóval és alufóliával lefedve 200 fokon 50 percig sütjük, majd 15 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése