Egy újabb receptversenyre készültem a hétvégén, ahogy lett egy kis időm a csokizástól. Így a frissen beküldött receptemet ajánlom mindenkinek, aki bűntudat nélkül
szeretne nassolni, hiszen az összetevők között nem szerepel sem cukor, sőt
liszt is csak a forma meghintéséhez.
Hozzávalók:
4 tojás
3-4 ek. folyékony édesítőszer
20 dkg Rama
1 kg túró
1 citrom és a reszelt héja
2 csomag vaníliás pudingpor
300 g eper
kevés vaj és liszt
Gluténérzékenyek Haas pudingot és kukoricalisztet használjanak.
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a tojássárgákat
habosra verjük az édesítőszerrel és a puhára olvasztott vajjal. Beletesszük a túrót,
a pudingporokat, a reszelt citromhéjat és kifacsart levét összedolgozzuk, majd
a tojásfehérjékből keményre felvert habot óvatosan belekeverjük. A
tortaformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük,
hogy megsült-e már. Az epret felfőzzük, majd összeturmixoljuk és ízlés szerint
édesítőszert adunk hozzá.
Tálalás:
Az öntettel lelocsoljuk a tortát és eperszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése