A brokkoli sok vitamint tartalmaz főként béta - karotint és kevesen tudják nemcsak a rózsája, hanem a szára is ehető. Természetesen finom az íze krémlevesben is, bármikor elkészíthető jó ötlet bármelyik évszakban.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
500g brokkoli
2 gerezd fokhagyma
3 kis fej burgonya
200ml 22% -os főző tejszín
175g 15% tejföl
só,fehér bors, delikát,liszt
olaj
175g 15% tejföl
só,fehér bors, delikát,liszt
olaj
Elkészítés:
Tegyük a fazékba egy kis olajat, amiben megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott brokkolit, krumplit és addig öntjük fel vízzel amíg az el nem lepi. Megfűszerezzük: só, fehérbors, delikát esetleg egy tyúk húsleves kocka. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva két evőkanálnyi lisztet,főző tejszínt és a tejfölt. Hozzáadunk 1,5 liter vizet, aztán újra felforraljuk egy csipetnyi petrezselyem levelet rászórunk és főzzük még egy jó tíz percig. Kóstolás után, amennyiben szükséges újra fűszerezzük mielőtt le vennénk a lángról.
Tálalás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése