Kovásztalan kenyér, azaz a pászka, tehát élesztőt nem tartalmaz. Az egyiptomi fogságból menekülő zsidóknak nem volt ideje és módja megkeleszteni a tésztát. Különös ízre ne számítsunk, hiszen csak vízből és lisztből áll a hártya vékonyra sütött tészta. Egy ötletet szeretnék adni, ahhoz hogyan lehet akár a készen vett pászkát is ízletessé tenni és finoman elfogyasztani.
Hozzávalók:
1 csomag pászka
1 dl tej
gyümölcs lekvár
fahéj
5 dkg darált dió
A pászka lapokat fahéjas tejbe beáztatjuk körülbelül 2-3 percig. Majd egy kis gyümölcs lekvárral megkenjük, jelen esetben én házi őszibarack lekvárt használtam és dióval meghintjük. Az édes szájúak porcukorral megszórhatják, ha ezt elhagyjuk akkor a diétázók is bátran élhetnek vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése