A sült kacsa mindig jó ötlet. Ropogós és finom bármilyen körettel, különösen a párolt lila káposztát ajánlom hozzá. Gusztusosan tálalva jól mutat ünnepi alkalmakkor az asztalon.
Elkészítési idő:100 perc
1 egész kacsa /lehetőleg kizsigerelt konyhakész/
1-2 alma
só, majoránna
Elkészítés:
A kacsát alaposan megmossuk, kívülről megsózzuk és a bőrét óvatosan késsel kicsit bevagdossuk. A hasüregét sóval és majoránnával megdörzsöljük és annyi félbe vágott almát teszünk bele, amennyi belefér.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és lefedjük alufóliával és 200 fokon 1,5 órán át sütjük. Majd a fóliát levéve plusz 10 percig pirítjuk, hogy a kacsa ropogós legyen. Kisült zsírját kis üvegbe öntjük, kihűlve a későbbiekben kiváló pirítós kenyérre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése