2013. március 10., vasárnap

Őszibarack leves


Ki ne szeretné a gyümölcslevest? Nemcsak a gyerekek kedvence. Az ősszel eltett nap érlelte barackok akadtak a kezembe, a hosszú tél után mindenki vágyik a vidám színekre, így jutott eszembe az édeskés könnyed leves ötlete. Hiszen ez a recept bármikor elkészíthető, ha nem a nyári gyümölcs szezonban készítjük el, akkor őszibarack befőttet használjunk hozzá, természetesen a finom ízén ez nem változtat.

Hozzávalók:
1 kg őszibarack / vagy 2 üveg őszibarack befőtt
2 dl 20 %-os főzőtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 rúd fahéj
1 narancs héja
1/2 narancs leve
1-2 ek. kristály cukor

A gyümölcsöt meghámozzuk, majd  apróra vágjuk és egy fazékba tesszük,annyi vizet öntünk rá, hogy az félig ellepje. Ha befőttet használunk a levét öntsük bele, ebben az esetben a hozzáadott cukor mennyiségével csínján bánjunk, nehogy túl édesítsük a levest.


A levest cukorral, fahéjjal, reszelt friss narancshéjjal ízesítjük és egy fél narancsnak a levét is bele csavarjuk. A szétfőzött gyümölcsöt botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk.


A leves hidegen és melegen is fogyasztható, a tetejét tálaláskor meghinthetjük egy kis fahéjjal és reszelt narancshéjjal. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése