Már van kuglóf formád? Még évekkel ezelőtt megvetted és azóta ott pihen a szekrényben? Itt az idő, hogy húsvét alkalmából egy finom kuglóffal kápráztasd el a családodat és a barátaidat. A kuglóf tésztája akkor jó, ha az illata belengi a lakást és a díszítésébe a gyerekeket be lehet vonni. Az elkészült ünnepi csodának, pedig nem lehet ellenállni, vigyázat mire észbe kapsz már el is fogyott.
Hozzávalók:
28 dkg gluténmentes kalácsliszt /Schär Mix C/
/nem érzékenyeknek búzaliszt/
1 csomag sütőpor
20 dkg puha vaj
14 dkg cukor
2 tojás
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg kandírozott ananász
1 citrom héja
1 citrom leve
5-10 dkg étcsokoládé
5-10 dkg étcsokoládé
1 kis darab vaj
1 dl tej
1 dl tej
Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat, vaníliás cukrot, a sima cukrot és a tojást, egészen addig keverjük, amíg fényes nem lesz. A lisztet a tejjel váltogatva apránként a masszához adagoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citrom héját, a citrom levét és végül a gyümölcsöket is elkeverjük benne. Szilikonos kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és csomómentesre keverjük és egy evőkanál segítségével a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk. Díszítésként színes cukorgyöngyöt szórhatunk rá.
Jó étvágyat!
Hány tojás kell bele?
VálaszTörlésJó, hogy szóltál 2 db:)
Törlés