2013. március 24., vasárnap

Húsvéti kuglóf


Már van kuglóf formád? Még évekkel ezelőtt megvetted és azóta ott pihen a szekrényben? Itt az idő, hogy húsvét alkalmából egy finom kuglóffal kápráztasd el a családodat és a barátaidat. A kuglóf tésztája akkor jó, ha az illata belengi a lakást és a díszítésébe a gyerekeket be lehet  vonni. Az elkészült ünnepi csodának, pedig nem lehet ellenállni, vigyázat mire észbe kapsz már el is fogyott.


Hozzávalók:
28 dkg gluténmentes kalácsliszt /Schär Mix C/
/nem érzékenyeknek búzaliszt/
1 csomag sütőpor
20 dkg puha vaj
14 dkg cukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg kandírozott ananász
1 citrom héja
1 citrom leve
5-10 dkg étcsokoládé
                             1 kis darab vaj
                             1 dl tej


Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat, vaníliás cukrot, a sima cukrot és a tojást, egészen addig keverjük, amíg fényes nem lesz. A lisztet a tejjel váltogatva apránként a masszához adagoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citrom héját, a citrom levét és végül a gyümölcsöket is elkeverjük benne. Szilikonos kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és csomómentesre keverjük és egy evőkanál segítségével a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk. Díszítésként színes cukorgyöngyöt szórhatunk rá.



Jó étvágyat!

2 megjegyzés: