Ez a recept egy igazi csajos este eredménye. Egyik este az egyik legjobb barátnőmnél aludtam, aki közös vacsora készítéssel várt engem. Mindig meghatódom azon, ahogyan a barátaim vagy a család tagjaim odafigyelnek arra, hogy gluténmentes ételt készítsenek nekem; nehogy véletlenül kimaradjak a jóból. Jó ízűen beszélgettünk az élet nagy dolgairól, amíg közösen elkészítettük a chlilis paradicsomos pottyantott tojást, majd elégedetten dőltünk hátra. Nemhiába vannak dolgok, amik megfizethetetlenek és egy jó barát társasága pont ilyen.
Köszi Zsé, ezt az emlékezetes estét!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 ek. olíva olaj
2x400 g paradicsomkonzerv
1 nagy csokor petrezselyem
1-2 tk cukor
1-2 cikk fokhagyma
1-2 cikk fokhagyma
4-5 tojás
1 db chili paprika
só
Elkészítés
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a chili paprikát és petrezselymet fedővel lefedve összepároljuk. Hozzáadjuk a paradicsom szószt, a cukrot, egy csipetnyi sót és összefőzzük.
Egy evőkanál segítségével elkészítünk 4 mélyedést és szószba és beleütjük a tojásokat.
Végül fedővel lefedve addig sütjük, amíg a tojás keményebb tükörtojás állagú nem lesz. Tálaláskor egy pohár rosé passzol hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése