2013. augusztus 13., kedd

Chilis paradicsomos pottyantott tojás



Ez a recept egy igazi csajos este eredménye. Egyik este az egyik legjobb  barátnőmnél aludtam, aki közös vacsora készítéssel várt engem. Mindig meghatódom azon, ahogyan a barátaim  vagy a család tagjaim odafigyelnek arra, hogy gluténmentes ételt készítsenek nekem;  nehogy véletlenül kimaradjak a jóból.  Jó ízűen beszélgettünk az élet nagy dolgairól, amíg közösen elkészítettük a chlilis paradicsomos pottyantott tojást, majd elégedetten dőltünk hátra. Nemhiába vannak dolgok, amik megfizethetetlenek és egy jó barát társasága pont ilyen.

Köszi Zsé, ezt az emlékezetes estét!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 ek. olíva olaj
2x400 g paradicsomkonzerv
1 nagy csokor petrezselyem
1-2 tk cukor
1-2 cikk fokhagyma
4-5 tojás
1 db chili paprika

Elkészítés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a chili paprikát és petrezselymet fedővel lefedve összepároljuk. Hozzáadjuk a paradicsom szószt,  a cukrot, egy csipetnyi sót és összefőzzük.


Egy evőkanál segítségével elkészítünk 4 mélyedést és szószba és beleütjük a tojásokat.


Végül fedővel lefedve addig sütjük, amíg a tojás keményebb tükörtojás állagú nem lesz. Tálaláskor egy pohár rosé passzol hozzá.



Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése