Azoknak ajánlom a receptet akik kedvelik a kelbimbó erőteljes jellegzetes ízét. Könnyen elkészíthető röpke fél óra alatt és nem igényel sokfajta alapanyagot.
Hozzávalók:
500 ml főzőkrém tejszín
500 ml főzőkrém tejszín
¾ kg kelbimbó
1 kisebb filézett csirkemell
só, fehérbors, delikát, oregánó
1 kisebb filézett csirkemell
só, fehérbors, delikát, oregánó
Elkészítés:
A kelbimbót meghámozzuk megmossuk majd forrásban lévő sós
vízben 5 percig főzzük. A filézett csirkemellet felvágjuk apró kockákra. A
felvágott csirkemellet és kelbimbót vegyesen elrendezzük a vajjal kikent
tepsiben. A tejszínbe sót, fehérborsot, delikát fűszerkeveréket és oregánót
keverünk. Az öntettel leöntjük a húsos kelbimbót és az előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük, a sütőből való kivétel előtt 5 perccel meghintjük reszelt
sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése