2012. december 10., hétfő

Fahéjas narancsos keksz


Könnyedén elkészíthető fahéjas narancsos keksszel már most készülhetünk a karácsonyra. A készülődés közepette jó érzés előre bele kóstolni az ünnep ízébe. Elkészítése gyors és egyszerű, mindössze fél óra alatt kész is van.

Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
15 dkg mantler liszt
/vagy 25 dkg liszt, ha nem vagyunk gluténérzékenyek/
3 tk fahéj
4-5 dkg holland kakaópor
1 tk.sütőpor
12 dkg margarin
7 dkg kristálycukor
1 cs.vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 narancs héja

A liszteket, a kakaóport, fahéjat, sütőport összekeverjük és bele reszeljük a megmosott narancs héját. 


Hozzáadjuk a cukrot, majd a vaníliás cukrot, a tojássárgáját  és szobahőmérsékletű margarint eldolgozzuk benne. 


Masszává dolgozzuk össze közben egy kicsi friss narancs levet is csavarhatunk bele. 


A tésztát tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk.


 Egy pohár segítségével korongokat szaggatunk ki. 


Kivajazott tepsibe tesszük és 200 fokon körülbelül 10 percig sütjük. 


A megsült kekszeket forrón egy nagyobb tálba tesszük és alufólia alatt hagyjuk kihűlni, így a puhaságát megőrzi.


Papírból készítsünk karácsonyfa sablont és azon keresztül hintsük meg a tetejét porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése